10 redenen waarom digitale producten zo handig zijn

Je kunt je afvragen waarom je digitale producten zou kopen. Je krijgt immers niets fysiek in handen? Het blijft op je computer staan en wat moet je er dan mee? Daarom schrijf ik deze blog. Om met je te delen wat je er allemaal mee kunt. 10 redenen waarom digitale producten handig zijn. Hier zijn ze…

Een digitaal product:

  1. bespaart ruimte. Omdat een digitaal product geen ruimte inneemt in huis, is het ruimtebesparend. Het blijft veilig op je computer staan. Denk maar aan een ebook. Als je op vakantie gaat, kun je een heleboel boeken op je e-reader laden.
  2. is te personaliseren. Stel je koopt een digitale kaart. Dan kun je die meerdere keren gebruiken voor verschillende mensen. Bij een kaartenbestelservice kun je de kaart zelfs personaliseren door er een naam aan toe te voegen. Helemaal top, toch? Zo wordt elke kaart uniek.
  3. raakt nooit kwijt. Je slaat het op op je computer en het is altijd beschikbaar. Ik heb bijvoorbeeld stapels boeken. Ze liggen overal verspreid. Vooral de boeken die ik aan het lezen ben. Soms kan ik een boek niet meer terugvinden. Dan heb ik het op een (toen heel handige plek) opgeruimd. Bij een digitaal product gebeurt dit niet, mits je het meteen opslaat en bewaart op je computer.
  4. Je kunt er een kaart van afdrukken, maar ook een mok, een kussen, muismat, fotoboekje, etc. Eigenlijk bijna alles. Ik heb een tijdje geleden bij de Fotofabriek een mok laten bedrukken en ook een boekje. Beide helemaal leuk geworden.
  5. niet duur. Doordat het digitaal is en het door de verkoper meerdere keren verkocht kan worden, kan de prijs laag blijven. Zo heb ik leuke gedichtenboekjes voor maar € 5.
  6. altijd beschikbaar. Als je account aanmaakt, kun je bij veel bedrijven altijd het product downloaden. Dit is niet bij iedereen het geval. Check dat wel even. Zolang mijn webshop bestaat, zijn de producten die je bij mij koopt, altijd beschikbaar.
  7. kreukt niet en wordt niet vies. Zo vaak heb ik een kaart gezocht in mijn kaartendoos en dan blijkt toch net dat hoekje te zijn omgebogen. Een echte no-go. Zo jammer.
  8. is milieuvriendelijk. Als je het digitale product op je computer opslaat, komt er geen papier aan te pas.
  9. is uit te printen op je eigen printer of bij een printerservice. Gebruik wel iets luxer papier. Of knip het uit en plak het op een mooie kaart. Zo kun je er een leuk cadeautje van maken. Door er een persoonlijke touch aan te geven, maak je het nog leuker. Dat kan bijvoorbeeld met mijn haakpatronen. Print het patroon uit, doe het in een mooie map, voeg een paar leuke bolletjes toe en je hebt voor minder dan € 10 euro een superleuk cadeautje.
  10. kun je vanuit huis verzenden. Je hoeft er de deur niet voor uit. Hoe handig is dat. Je kunt zelf een product bij een kaartenbestelservice bestellen en dan meteen naar de ander sturen. Het nadeel is wel, dat je het zelf niet ziet, maar het prettige is wel dat je dan maar 1 keer verzendkosten hoeft te betalen.

Zo zie je maar hoeveel voordelen aan een digitaal product zitten. Wellicht zijn er meer waaraan ik nu niet heb gedacht. Ik heb zo vaak iets gekocht, waar ik uiteindelijk niets mee deed. Wat alleen maar stof ligt te happen, vies wordt of toch beduimeld raakt. Dit voorkom je allemaal door een digitaal product te kopen. Ook al blijft het een tijdje op je computer staan, het gaat niet achteruit in kwaliteit (nog een voordeel).

Voor mij als verkoper scheelt het kosten, omdat ik nu geen dingen hoef in te kopen die niet verkopen. Zo kan ik jou nog beter van dienst zijn doordat ik kan zien welk product populair is en zo nog meer kan inzoomen om de populaire producten.

Als ik je nog een tip mag geven? Doe een mini-cursus Verkenner. Zo leer je hoe je handig je bestanden opslaan, terugvinden, mappen maken en zo raak je nooit de weg kwijt op de digitale snelweg.

Heel veel plezier enne…. hou je haaks.

De digitale gedichtenkaartjes vind je in mijn webshop. Veel shoppret!

10 redenen waarom digitale downloads handig zijn